Spørsmål & Svar

 • Når får jeg varene mine
  -Vi sender ut varene fra Oslo 1-2 dager i uka. Handle konfetti minimum 10 dager før du skal bruke den, så er du sikret å få varene i tide.
 • Hvor mye koster frakten?
  99kr per bestilling for Servicepakke som hentes på nærmeste Postkontor. 199kr for Bedriftspakke (leveres til bedrift innen 17) eller 'På dør* som leveres til privatadresse mellom 17 og 21
 • Kan jeg betale med faktura?
  -Vi tilbyr ikke faktura som betalingsmåte for privatkunder. Se handlekurven for betalingsalternativer.
 • Jeg er forhandler eller storforbruker av konfetti. Skal jeg handle via webshopen?
  -Send oss en e-post på post@konfetti.no for å motta pristilbud og ytterligere informasjon. Vi har også konfettirør som er helt svarte – uten vår logo trykket på.
 • Kan jeg ta med konfettirør på flyet?
  -Inni konfettirørene er det beholdere med trykkluft. Trykkluftbeholdere er forbudt i innsjekket bagasje i hht. Luftfartstilsynets hjemmesider per 29.10.2016. Derimot er ikke trykkluftsebeholdere listet opp på forbudslisten for innsjekket bagasje. Vi anbefaler likevel å ta kontakt med ditt flyselskap eller Luftfartstilsynet før du reiser.
 • Hvordan skal jeg oppbevare konfettirørene?
  -Konfettirør skal håndteres som eksplosiver og skal oppbevares i et avlukket rom eller skap, utilgjengelig for barn. Konfettirør må ikke oppbevares nært varmekilder eller utsettes for store temperatursvingninger. Øvrige konfettiprodukter har ingen spesielle krav til oppbevaring.
 • Er det aldersgrense på konfetti?
  -Alle konfettirør har aldersgrense på 16 år for bruk og håndtering. Disse inneholder trykkluftbeholdere som kan være farlige ved feil bruk eller håndering. Øvrige konfettiprodukter har ingen aldersgrense.
 • Jeg vil lage et stort konfetti-show, men vet ikke helt hvordan jeg går fram.
  -For tips til bruk av konfetti kan du lese de individuelle produktbeksrivelsene eller kategoribeskrivelsene på forsiden. Vil du sette bort hele jobben kan du bestille et fullt konfetti-show fra oss etter ditt budsjett. Lurer du på mer er det bare å ta kontakt!
 • Er det lett å rydde/fjerne konfetti?
  -Rispapir forsvinner ved kontakt med vann, og er et anbefalt produkt for utebruk. Øvrig konfetti er også biologisk nedbrytbart men dette tar mye lenger tid. Streamers er det enkleste å plukke opp, men kan henge seg i takrigg og lamper hvis det skytes rett mot taket. Metallic konfetti kan bli statisk mot enkelte underlag.
  Løvblåser med innsugingsfunksjon er MAGISK for å rydde alle typer konfetti!
 • Er konfetti farlig eller skummelt å bruke?
  -Ved korrekt bruk og håndtering er konfetti ikke farlig å bruke. Konfettirørene består av en åpen papphylse med en trykkluftspatron inni. Endene av konfettirøret (toppen og bunn) skal aldri rettes mot mennesker eller dyr. Ved avfyring og håndering holder du røret skrått vekk fra kroppen slik at bunnen peker mot bakken, og ikke for eksempel mot magen. Ha en sikkerhetsavstand på minimum 8 meter til andre mennesker. Alle konfettirør skal håndteres som eksplosiver. Konfettirørene smeller høyt ved avfyring, så dette kan være ubehagelig for de som ikke liker høye lyder og smell. Metallic konfetti kan bli glatt å gå på hvis det er større mengder som ligger samlet på gulvet. Derfor bør scener o.l. kostes før man beveger seg her – eventuelt bruk papir konfetti. Kjøper plikter å sørge for at sikkerheten opprettholdes.
 • Hvilke farger skal jeg velge?
  -Hvis du har et tema som skal følges eller et firmalogo eller klubblogo, kan fargevalget representere dette. Bruk gjerne en farge som skiller seg fra interiøret, for eksempel lyse farger i mørke rom. Uansett er det viktig å ha god belysning i konfettiens skytebane.
 • Er det noe krav til belysning?
  -Konfettien lyser ikke i seg selv, og derfor synes konfettien bedre jo lysere det er. Det betyr ikke at hele lokalet må være lyst, men det bør være godt belyst i området som konfettien skal skytes ut over. Metallic konfetti glitrer når den belyses.
 • Hvilken type konfetti holder seg lengst i luften?
  -Jo mindre og lettere konfettien er, jo lengre holder den seg i luften. Papirkonfetti er lettere enn metallic, og har derfor lengre nedfallstid. Vår rektangulære konfetti har den optimale størrelsen for langtidsflyvende konfetti.
 • Er konfettien brannfarlig?
  -All vår konfetti og streamers er flammehemmende i henhold til NEN-EN ISO 6941
 • Kan konfetti og streamers farge av?
  -Ja, fargede konfetti og streamere kan farge av ved lang tids fuktpåvirkning. Alkohol er et oppløsningsmiddel og fremskynder denne prosessen, så man bør ha dette i tankene på steder der øl og sprit søles på gulv og bord. Avfarging vil ikke forekomme i tørre lokaler og ved normal bruk. Man kan unngå avfarging i våte lokaler ved å bruke konfetti eller streamere i sølv metallic eller hvit papir, da disse produktene ikke inneholder farge.
  Rispulver kan sette seg på klær, hud og hår men vaskes enkelt av med litt såpe og vann. Vi anbefaler ikke at rispulver brukes der det er mye vind.
 • Jeg finner ikke konfetti-rør i den fargen jeg vil ha
  -Send oss en e-post hvis du har andre fargeønsker. Vi kan fylle konfetti-rør med konfetti i mange ulike farger og kombinasjoner.